Bu Muhalefetten Sıkıldım

Dostlar, Maden kazası olunca önce tek bakan çıkıyordu ekrana, son zamanlarda ikisi birden. Bu kadar yılda görevi laikiyle yerine getirebilecek, sizinle telefonla yakın temas ve desteğinizle en iyi kurtarma çabasını gösterecek bir AFAD müdürü yetiştiremediniz mi? Bakanların Cumhurbaşkanı ve Başbakanların olay yerine ilk üç gün gitmeleri (ilgi odağını darmadağın ettikleri için) zaten kurtarma açısından bir büyük yanlış!

Trafik kazası olunca üçünüz birden “çıksanıza”. Genel kanı insanların bu iktidardan sıkıldığı, ama ya muhalefet?

Seçim kaybederek liderliğini pekiştiren muhalefet liderleri? Bahçeli kardeşimiz yerine bir aday bulamıyor mu? Önümüzdeki seçimde de kaybedince mi gidecek anca?

Kılıçdaroğlu kardeşimiz ağzının tadıyla bir genel seçim kaybedince mi gidecek? Şöyle bir taşralı olarak aklıma gelenleri yazayım da kim bilir belki eski tanışım Kılıçdaroğlu veya bir başka faydalanan çıkar?

Gölge kabine kurun. Her onbeş günde bir Gölge Bakan bir demeç versin kendi konusu ile ilgili olarak. Her birinin bir websayfası bulunsun ve iletişim eposta ve numaraları.

Konuları ile ilgili şikayet hatları. Twitter Facebook adresleri reklamla halka duyurulsun. Ve lütfen olan bitenden gayrı, arada bir, biz şöyle yapardık diye tutarlı beyanlar duyalım.

Örnek: Çiftçiye mazotu % 50 indirimli satacağız. Seçim sayfanızda bulunsun.

Örnek: bizim istediğimiz anayasa metni şu. Sayfanızda bulunsun, her isteyen okusun.

Örnek: Seçim kanunu böyle olsun diye çalışıyoruz. Metin ortada, insanlar ne için oy vereceklerini bilsinler.

Bütün bunlar resimleri ile karikatürleri ile! Çalışmak gerek, değil mi? Zor iş, değil mi?

Bakın 19 yy ABD li politikacı William “Boss” Tweed bir zamanlar karikatürleri yapılınca ne demiş: “o gazetelerde ne yazılırsa yazılsın, umurumda değil seçmenlerim zaten okuma bilmiyorlar ama resimleri görebilirler! “

Öyle kendi dediklerini anlamakta zorlanan sosyal bilimciler falan da gaz yapıyor kardeşler. Cumhuriyet gazetesinin tirajı ortada değil mi? Sizler halkın partisi olacaksınız.

Ve Allah rızası için öyle anayasa profesörü falan insanları da komayın gari aday olarak! Bu halk hukuktan ve memur bilimcilerin bilhassa hukukçularından çok çekti, illa hukukçu koyacaksanız kasaba avukatını aday olarak koyun.

Tıbbıye, Alamancılar ve Tarım konusunda bakan adaylarına fikirler ücretsiz olarak verilir, ama Urla’da olmak şartı ile, yaşlandım gari, uzaklara gitmek zor gelir.

Eğitim denilen bir konu var, en önemli konu! Ülkedeki her iki insandan biri ya öğrenci, ya velisi, ya öğretmen. Bu konuda açık seçik, fazla laf salatası olmadan çözüm önerilerinizi paylaşın hele! Proaktif diye bir şey duydunuz mu? He ya, ondan olsun lütfen.

Yaşlanan nüfus var, arabuluculuk ve uzlaşma konuları var. Anlatın bize tutumunuzu?

Diyanetin özelleştirilmesi?

Haa, bir de evrim denilen bir doğanın anayasası var. O konuda da istenirse iktidar mensuplarına partilerini güncelleştirmek açısından ayni şartlarla söyleşiler verilir.

Başka nasıl onbin dolar düzeyinden yirmi binlere çıkacağız?

1 thought on “Bu Muhalefetten Sıkıldım”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *