Anayasa ve Başkanlık Üzerine; Basit Testler

 

 

Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi gündemdeyken bir hekim gözü ile birkaç “sigorta” nın da yazılarak kanunların içine konulması bence elzem.

 

Eğer araç kullanıyorsanız ve kanınızda belirli uyuşturucular veya alkol çıkarsa bir süre için araç kullanmaktan men edilirsiniz.

 

Eğer çok yüce bir liderseniz kimse sizin balona üflemenizi isteyecek cesareti bulamaz, içip içip olmadık kararlar verebilirsiniz. Veya bunu bir hekim önerecek olursa da onu sürecek güce sahip olursunuz.   Kuralı önceden koymak gerek.

 

Kasaba’da yaşayan bir hekimin  hezeyanı olarak görmeyin konuyu lütfen. Son derece önemli. Örnek mi?

Boris Yeltsin. İçip içip sızması ile ünlüydü. Kennedy? Hem madde kullanırdı hem de böbrek üstü bezi hastalığı bahane, metresler şahane testosteron. Bu hormonun etkisi ile mi oldu domuzlar körfezi olayı? Testosteron malum erkeklerin neden kadınlara oranla daha fazla şiddet olaylarına karıştığının anlamlı nedeni. Normal olarak seçtiğiniz bir lidere bu hormonun bol miktarda suni olarak verilmesini ister misiniz?

 

Pekiyi, W.G. Bush? Tescilli alkolikti sonra Başkan iken birkaç olayı oldu tam açıklığa kavuşturulamadı.

 

Nixon un alkolik olduğunu da bilmeyen kalmadı herhalde. Kissinger’e alkol tesirindeyken “ Rusları atomlayacağım” dediği bilinir.

 

 

Pekiyi ne yapmalı?   Bence basitçe seçmen hakkını korumak için altı ayda bir seçilen Başkan Başbakan ve Bakanların ve atanan Genel Kurmay Başkanı ve Kuvvet komutanlarının kanında her sporcuda veya her araç kullananda yapılan testler yapılmalı ve bu “liderler de “ normal insan\” muamelesine  tabi tutulmalı.

 

Ben ayrıca Başkan veya Başbakanlarda yıllık psikolojik değerlendirmenin de rutin olmasını öneriyorum. Burada 5 kişilik bir bilirkişi kurulu oy birliği ile karar verebilmeli. Zor bir iş değil, yılda  yaklaşık iki saat süre alır.

 

Haydin kıyak emeklilikli parlamenterlerimiz. Yolunuz açık olsun.  Herhangi bir lideri falan kastetmedim. Bakın MHP ile de ve  hep birlikte izlediğimiz trajikomik konularla da ilgisi yok, AKP veya CHP ile de. Basitçe düz mantık.

 

 

Ps Yayınlandıktan az sonra  Sn. Göksel Kalaycıoğlu\’ndan şu e-postayı aldım izni ile ilave ediyorum:

Mahmut Bey\’ciğim,

Benim uzun zamandır savunduğum psikolojik test üzerine çok güzel bir yazı yazmışsınız.  Çok teşekkür ederim.  Benim buna bir ilavem daha var.  Bu psikolojik testten, daha milletvekili olmadan bütün milletvekili adaylarının geçmesi gerektiği.  Ben görevim sırasında bir çok milletvekilinin ruhsal problemleri olduğunu gözlemledim.  Ne dersiniz bu teklifime?  Sevgiler.

Göksel

 

 

7 thoughts on “Anayasa ve Başkanlık Üzerine; Basit Testler”

  1. Tabi,bes kisilik bilirkisi kurulunu kimin onayliyacagi meselesi var!hani hakimler,savcilar ve adaletin islemesi gibi😊
    Goksel hanim,siz isi bu kadar yokusa surerseniz,AKP’yi meclis de kim temsil edicek😃

  2. Öneri güzel de uygulamada 5 kişilik heyet senden mi benden mi olcak sorunu var. Kim nasıl seçecek bu heyeti? Bu heyete seçilme kriterleri ne olacak? Heyet de alkol, madde testlerinden geçecek mi?

    1. Bugünkü yazınızı hayretle karşıladım.

      Ne yani siz ayırımcılık mı yapıyorsunuz ?.

      Milletvekili ve onlardan çıkan bakanlar, Başbakanlar bu milletin temsilcileri değil mi ?
      Bu milletin içinde alkolik, madde bağımlısı, megaloman, salak, cahil yok mu ?. Cahil alkolikten daha mı makbul ?
      E peki bunlar Meclis’te temsil edilmeyecekler mi ?. E oraya gelebiliyorlarsa pekala Bakan da Başbakan da olabilirler.
      Bari o zaman senede bir yetenek sınavı da yapalım veya aday olduklarında!
      Teessüf ederim, ayırımcılık size hiç yakışmıyor.

      Bu arada Amerika’lılar İlk hayvanın bir deniz süngeriolduğunu ve 540 mil. yıl önce oluştuğunu tespit etmişler.
      Ulan tam maymundan geldik hadi bari diyorduk , öyle bile değilmiş süngerden gelmişiz. nedir yahu bu evrim zamazingosundan ve evrimcilerden çektiğimiz ?

      Selam, sevgi

      Murat Yapça

  3. Demek ki devlet sarhos olmadan yonetilmiyor. BAska orneklerle beraber niye cennet mekan Ataturk umuzu atladik? Herhalde Rahmetli Ata mizda en az Yeltsin kadar cakirkeyf ti. Ozelliklle Ankara nin bulvar genisliklerini belirtirken. Rivayet odur ki, Ata miza sorulmus, Kizilaydaki cadde genisligi ne olsun diye. Ertesi gun, sarhostu herhalde deyip atamizin soyledigi genisligin yarisini yapmislar.

  4. cengiz sağcan

    Sn.Tolon,niçin halk varken,psikologlara ihtiyaç duyuyorsunuz?Psikologların da psikologlara ihtiyacı vardır.Psikolog arkadaşlarım olmuştu,hayatım boyunca.Hiç birisi için normal bir insandı diyemiyorum.İş psikolaglara kaldıysa yandık…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *