ABD de Gençler Silah Lobisine karşı

 

 

ABD de Silah 18 yaşındakine satılıyor ama alkol satılmıyor. Silah lobisi vs. gayet etkin ve seçilmişler bu lobi den para almaya devam etmek isterler. Eh torunlarım da anlaşılan ABD de büyüyecekler. Hariçten biraz gazel okuyayım belki bir yardımım olur. 5 somut Öneri!

 

 

Çocuklar isyan edip “ortak akılı çalıştırın”,” kafanızı kullanın” demeye başlayınca   “erişkin” “yetkililer” hem silah lobisinden para almaya devam edip, yani silah satılmasını serbest bırakıp, hem de çocuk ölümünü nasıl önleyeceklerini şaşırdılar.

 

 

ABD de bu abuk kanunları yüzünden her yıl Monaco’nun nüfusundan fazla insan ateşli silahlarla öldürülüyor.

 

Basitçe silahları yasaklamakta zorlanıyorlar ama orada yapabilecekleri bir çok şey var.

 

Akla gelenleri şöyle bir yazayım:

 

1) Okullara silahlılar giremesin diye girişe dev mıknatıslar koyabilirler. Böylelikle okul girişinde silahlı olanlar silahsız hale gelirler. Bu arada ataş, cep telefonu, bozuk para, bilgisayarlar ve o abuk yeni moda buruna falan takılan metal halkalar  da okula giremez. Bazı çocukların diş telleri mıknatıs tarafından çekilirse diş hekimlerine yeni iş alanı açılır. Metal gözlükler giderse gözlükçüler faydalanır.

2) Okulları kapatsınlar, çocuklar evde ders görsün orada hem arkadaşları da olmaz bu şekilde onları öldürecek insan sayısı da azalır.

 

2-1) Bir katilin çocuklu evleri bulup tek tek çocukları öldürmesi epeyce zorlaşır. Veya en azından öyle bir seferde 17 çocuk birden öldüremez kafayı yemiş bir çocuk. Tek tek de katiller ancak 3-5 çocuğu peş peşe evinde bulup öldürebilir ve sonra yakalanır. Ve tabi çocuklar kendilerine kötü şeyler öğretecek arkadaşlar ile de tanışmazlar. Hiç arkadaşları olmaz.

 

3) Anayasalarını yazdıkları zaman üretilen silahları gene bildikleri gibi satsınlar ama anayasalarını yazdıkları tarihten sonra   geliştirilen makinalı tüfek vs gibi silahları satamasınlar.

 

3.1) Anayasalarını yazdıkları yerde sadece o anayasayı uygulasınlar ama orada da yeni teknoloji olmasın. Yani otomobil, bilgisayar falan olmasın, eski silahlar ile birbirlerini korusunlar, savunsunlar veya ne yapıyorlarsa yapsınlar. Ayni yönetimi başka ülkelere \”demokrasi\” getirmek isteklerine karşı koyamayınca  de uygulasınlar.

 

4) Eski kültürlerde olduğu gibi kura çekerek bazı çocukları kötü ruhlara kurban etsinler. Bu çocukları piyango ile saptayabilir ve arada öldürmek isteyenlere yapacakları dev bir sunakta sunabilirler. Eminim öldürülen sayısında böylece epeyce kayda değer bir azalış olur.

5) Öğretmenlere silah verilsin. Hepimiz en azından eski nesillerden olanlar hocaları nasıl işletebildiğimizi hatırlarız. Ve hocaların yanlış öğrencinin kafasına silgi, cetvel attığını. Hocalar silahlanırsa olsa olsa savunuyorum diyerek bir iki öğrenciyi yanlışlıkla öldürürler. Hakları zaten ödenmez hocaların. O kadar kaybı da göze almak kabul edilebilir. Ama hiçbir hoca 17 öğrenciyi birden öldürmez!

 

Bunlar sadece ABD TV sinde de konuşan liseli çocukları seyrederken akla gelenler. Eminim biraz çalışınca daha yaratıcı fikirler de bulunur. Deyip yazıyı bitirecek iken bir ABD programında çok yaratıcı kesin çözümün bulunduğu ilan edildi bile. Arapların icad ettiği numaraları yasaklamak! Vallahi kıskandım \”bu seçenek neden benim aklıma gelmedi\” diye! Üstün ırk bu Amerikalılar! Helal olsun.  Hem islamofobi modasına uyuyor, hem de kesin çözüm.  Kimse   silah lobisinin, kaç kişiye,  kaç para verdiğini bilemeyecek. Hem de kaç kişi öldü sayılamayacak.

 

1 thought on “ABD de Gençler Silah Lobisine karşı”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *