Eko odaları, Seçim Falan

 

 

Bir yandan önemli olan İsveç Almanya maçını heyecan ile izliyorum. Bir yandan da yarınki seçim ile düşünceler doğal olarak aklımda cirit atıyorlar.   Seçim neticesini belirleyecek olan pırıl pırıl bir gencin bir gözlemini paylaşayım. Geçen seçimde oy ve ötesi için sandık müşahidi olan ve dedesi CHP milletvekili olan gencin söyledikleri aklımda yankılanıyor.

 

Eko odalarında kesin CHP li olanlar Muharrem İnce diyor başka şey demiyorlar. Gugula göre falan AKP / Erdoğan oyları %36 imiş. Eko odalarında şaşırıyor insanlar.   İnce %48 Erdoğan %36 ha?

 

Ben Erdoğan’ın kültürel yetersizliğini 3 çocuk söyleminden beri açıkça ortaya koymaya çalışıyorum. Vizyonu yetersiz. Her şeyi yapacaktır kazanmak için. Damat durumları, gemi durumları, Malta ve Mann adası durumları. Beceriksiz dış politika, Hırs, öfke. Her kandırıldığında bedeli  biz ödüyoruz. Okuruma karşı mert ve açık olmak boynumun borcu, yoksa aynaya bakarken zorlanırım. Yeter. Ama işler basit değil. Oy ve ötesini destekliyorum, sadece laf ile değil madden de. Sandık başında duranlar ile gurur duyuyorum. Keşke bu beceriksiz rejim değişse diyorum amma velakin gerçekleri de tam unutmamak gerek.

 

Dedesi CHP milletvekili olan ülkemin geleceği olan genç söyle dedi:   “AKP li müşahitler her seçmeni ismi ile tanıyorlardı. CHP li müşahitler, hafif sıkılmış memurcasına tepeden aşağı davranıyorlardı. Biz de oy ve ötesi olarak nötr davranmaya gayret ediyorduk.” İşte bu AKP nin sırrı. Muharrem İnce bu yaklaşımı CHP veya halka yansıtır mı? Umarım. Meydanda iki milyon toplaması çok da bir şey ifade etmiyor.

 

CHP li dostlarım bu yaklaşımlarına dikkat çekmek istediğimde “Ben kapıcılarla, şoförlerle hep iyi geçinirim” diyorlar. Söylemek istediğimi anlamak niyetleri, becerileri veya gayretleri yok!

 

Ben, Elhamdülillah! O nedenle sağcıyım ve sağcı kalacağım.

 

Eko odalarında bir geri zekalı bir podcast yapmış. DP vaktiyle “İsmet Paşa Asker kaçağıdır diyormuş ”. “”Onların torunları” da AKP seçiyormuş.” Pişmiş kelle gibi sırıtıyor bu geri zekalı bunları söylerken. Birisi Whatsappten bana da yollayınca ağzıma geleni söyledim.

 

İşte bu nedenle sağcı da kalacağım bu tür hıyaran ile ayni safta olmak düşüncesi bile beni yoruyor.   İnce’yi beğendim. Oyumu Meral ablaya vereceğim. Hayırlısı. Urlalı esnaf arasında bir seçim anketi yapıp yazdım. İkinci tur olacaktır diyorum. Allah kerim!

 

İşveç Almanya 1-1 oldu. Almanya olmadan bir yarı final tatsız olur. Bakalım sonu nasıl gelecek? Eko odalarında kendi yazıp kendini havaya sokanlara Allah kolaylık versin. Yarınki seçim neticesini merakla bekliyorum. Seçmen ne yaparsa iyi yapacaktır. Hayırlısı. Gençlere güveniyorum.

3 thoughts on “Eko odaları, Seçim Falan”

  1. 🙂 evet aynen öyle diyorum istemediğim bir şey çıkınca ders çıkartırım (çıkartırız) gibi! Gerçek her zaman iyidir.Ordan yola çıkarak değişim de olabilir.

  2. Sagci kalmak icin daha iyi nedenleriniz de vardır umarım. Bir iki saçmalığın tüm faturasını da solculara kesmek, CHP’lileri solcu sanmak hatalarına da düşmemenizi diliyorum.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *