Kitaplar / Books
Bir Varmış


Urla Felsefe Günleri -I-
Urla Felsefe Günleri -II-


Evrime İnanmak
Bias is Beautiful


Önyargılar Güzeldir Ortak Akıl için Kuğu Şarkısı
Görgü – Beraber Yaşamın Değişen Kuralları
Görgü her kişide bolca olan ama “diğerlerinde” az olan bir şeydir. Bazı satır arası sırlar vardır ki, okudukça-yaşadıkça-öğrendikçe, sanki başkanlarını dinlemeyi öğretir. Diğerlerini fark edebilmek önemli bir aşamadır. İlişkilerde ve iş hayatında başarılı olma yolunu açabilir.
Yavuz Donat Sabah: “Kural Kimin Umurunda” diye yazdı:
“Beraber Yaşamanın Değişen Kuralları.” Eğlendirici ve düşündürücü. Kitapta “sidik yarışı… Benim babam senin babanı döver” bölümü de var…(Tabii benim liderim, seninkini döver.)” Özür dilemenin siyasette de bir “erdem olduğunu” anlatan bölümü de.
Kenan Molla Akhisarhaber: “bir kilo pirzola yemiş kadar güleceksiniz”.
Mutlu Tuncer Urla Postası :” Okuyunuz, ciğdem yemekten çok daha faydalıdır”


Keçi ve Zina
Keçi, süt veren, çok verimli olmayan bir yaratık. Fransa’da keçi sütünden yapılan peynir nefistir. Teke, keçinin erkeği. Teke gibi kokmak diye bir tabir vardır. Oğlak, keçinin yavrusu. Eti güzeldir. Keçinin ve tekenin eti hafif ekşimtırak ve serttir. Keçiler özellikle ormanlara zararlıdır. Keçi yünü makbuldür. Bir de keçiboynuzu vardır. Bu cümleler keçilerin normal olarak yaptığı çağrışımlar. Bu cümleler ile bir insanın bir insanı öldürmesi, o insanın yakınlarının kan davası gütmeleri, kitlesel tepkiler… Birbirinden çok uzakmış gibi görünen öğeler. Türkiye’nin doğusu ve batı arasındaki kültürel farklar, cinsel bunalım ve gurbette çalışan insanın problemleri. Hoşgörü. Nefret. İki insanın ölümü ile somuçlanan bir keçi hikâyesi. Tüm problemleri daha “insanca” bir şekilde 15 yansıtmak mümkün mü? Acaba bütün bu olaylara sebep olan keçiye ne olmuş?