Enkaz Devraldım!

Hayret ve dehşet ile ve de çok eğlenerek Donald Trump’un  basın konferansını izliyorum.

 

Yandaş ve aykırı basın diye ikiye ayırmış. “Enkaz devraldık “diyor. İçte ve dışta bana bir enkaz miras kaldı!     Acaba bizimkilerden mi ders aldı diyorum kendi kendime. Genelde eskiden seçimlerde hükümetler değişirdi ve yeni başbakanların ilk söylediği \”enkaz devraldık!\” cümlesi idi. 20küsur  yıldır İstanbul’un imarının mimarı olan Cumhurbaşkanımız bile İstanbul hakkında geçenlerde İstanbul’un imarı hakkında benzer bir şey söylemedi mi?

 

 

Çalışma bakanını tanıtmak için basın toplantısı adı altında Çalışma bakanı dışında her şey konuşuluyor. “Reagan dan beri en yüksek delege oyunu aldım” diyor ki sonradan öğreniyorum Bush da Clinton da ondan fazlasını almışlar.

 

Rusya konusunda : “orada iş bağlarım yok” diyor.

 

Karısının her başkanın eşinin yaptığı gibi ziyaretçileri beyaz sarayda gezdirmesi için ( gene her başkan eşinin yaptığı gibi) hiç para almadığının altını çiziyor. Eh daha önce de bir mağaza zincirini kızının elbise tasarımlarını artık satmadığı için suçlamıştı; hem kendi hem de cumhurbaşkanlığı twitter hesabından.

 

Beyaz saraydan sızıntılar var diyor ve bu vatana ihanettir demeye getiriyor. Suçlular cezalandırılacaktır diyor Bu kaynaklardan yalan haberler yapıyorlar diyor. Soru üzerine “sızıntılar gerçek ama haberler yalan” diyor. Bu açmazın nasıl olabileceğine değinmiyor.

 

Basın ile konuşmak Trump’u zora sokuyor. Hoşuna giden mitingler. Tek başına kalabalıkla buluşmak onun için basın toplantılarından çok mitingler yapacağı söyleniyor. Yakında seçim olmaması sorun değil. Kim miting yapmak Cumhurbaşkanını durdurur?

 

Halk için de bedava bir eğlence kaynağı olacaktır bu mitingler ve çok tutulacaklarından eminim.

 

Bizde olmayan şeyler de oluyor ABD de hayret ile gazetecilerin ısrarcı takip sorularını dinliyorum. Sonra bir açık oturumda  (  düşman bir kanal olarak adlandırılan CNN de)  bir gazeteci utanmadan “Sayın başkan beni dinliyorsanız ağlamayı ve laf ebeliğini bırakın ve artık yönetmeye ve çalışmaya başlayın!” diyebiliyor! Trump ikinci dönem seçilirse eminim bu adamın atılmasını sağlar.

 

Fakat şu andaki eğlence sonunda bir tahkikata doğru gidiyor ve birkaç tahkikat sonunda korkarım bu güzel insanın hayal kırıklığına uğraması ile bitebilecek.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *