Uganda’lı diplomatlarımız ve Boris Troloff II

 

 

Gerçekten eski Roma ve arena’da popülist değerlerle olan insan katliamı aynen devam ediyor. Günümüzde insana veren değer konusunda pek de bir fark yok. Daha beter olamaz diyorsun, oluveriyor.

 

Brazilya’da seçilen insanın seçilebileceğini bir kaç hafta önce yazmıştım. Buyrun burada yakın. “Tropik Trump” artık iş başında.

 

Uganda’da diplomatlarımız Truva yılında  29 Ekimde ülkemizi tanıtmak üzere o zamanın yani İyonya’nın kiyafetlerini giymişler. Twitter’da infaz anında! “Vay vatan hainleri! Asalım keselim. Belediye’de çöpçü kadrosuna atayalım!” türünden tweetler.   Parmağı olan ve yazma bilen yazıyor. Ağzı olan konuşuyor ve yeterince bilgi olmayınca ve teknoloji de müsait olunca da hemen yazılan her tarafa yazılıyor.   Bu kadar kolay mı insanların örneğin diplomat kadrosundan hemen çöpçü kadrosuna atanmaları! Korkarım bu kadar da kolay.

 

Ya’hu adam inisiyatif kullanmış ve bir kere de kaftan giymeyip Truva yılı dolayısı ile turizme hizmet etmek istemiş. Milli günlerde kostüm giymek adeti Diplomaside var. Örneğin Almanlar İtalyan’lara böyle günlerde renkli kostümler giydikleri için gıcık oluyorlar. Hem uçan kuşa borçlular hem de şov yapıyorlar diyerek.   Olsun be gardaş bu kadar renklilik şu dünyada! \”Olmaaaaz!   Hemen asalım, keselim.\”

 

Tabii bu arada bu sene Truva yılı idi böyle giyindiler, anlarım ama seneye Gobeklitepe yılı! Vallahi– ortaya çıkabilecek kıyafetleri düşününce korkmuyorum desem yalan olur!

 

 

**

 

Boris Kardeş’e gelince. Hikaye biraz daha karmaşık. Yıllardır rüya görmüyorum. İki gece peş peşe rüya gördüm. Birinde beraber hayır işleri yaptığımız ama her türlü hesabı kendine yontmaya alışık bir insandan hayır işinde hep birkaç kuruş kazık yiyorum diye bayağı bir tedirgin oldum uyandım.

 

İkinci rüya ise çok daha renkli. Sokak köpeklerine acımak ve bakmak insanın doğasına çok uygun. Sokaktan aldığım köpeklerden de hayır gelmedi. Bir, iki, üç, evvelden olan hastalıklar, davranış bozuklukları.. Altın kafeste olsa bile kaçmalar söz dinlememeler. Rüya köpekler üzerine iken aniden döndü.

 

“Bir köpek almışım, bir tane daha derken, evde misafirlerin çok olduğu bir akşam paltolu temiz tıraş olmuş, uzun favorileri olan bir insan da bir şekilde oturma odama kadar girmiş.   Belli ki düşkün bir tip ama yelek giymiş, ceketi var, ayakkabıları paralanmış ama tertemiz traş olmuş bir muhterem.

\”Siz kimsiniz?\” deyince hemen cebinden bir hafif paralanmış kartvizit çıkartıyor. Kartvizin üstünde   soluk kırmızı renkte   ÇOK GİZLİ   yazıyor altında da ismi:Boris Troloff II .

Düşünmeye başlıyorum bu davetsiz misafiri doyurduktan sonra ne yapayım diye.. O da oturma odasındaki sofaya bakıyor ve “bu gece soğuk, acaba burada gecelemem mümkün olur mu?” diye soruyor. Ben de hayır derken zorlanıyorum ama düşünüyorum akşam vakti Polise mi , Jandarma’ya mı yoksa acil servise mi götürsem diye. Acil serviste karar kılıyorum.  Belli ki aklından hafif zoru var, belki de tehlikeli. Munis durup aniden bir saldırı haline geçebilir mi?   Hangi özgeçmiş onu bu tip bir kart ile ortada dolaşmaya zorladı?  Şefkat, sınırlı kaynaklar ve neler yapabilirim?\” derken uyandım. Hiçbir fikrim yok nasıl bu isme ve rüyaya vardım! Hayırlısı.

**

Merak ediyorum salı akşamı veya daha ziyade bizde çarşamba sabahı ABD nasıl karar verecek? Önemli seçimler.. İbre neyi gösterecek? Trump daha altı yıl ABD nin başında mı? Yoksa ayrılık çanları çalmaya mı başlıyor? Artık meşaleyi benim yaşıtlarımdam ziyade son 30 yılda doğanlar ele aldılar orada. Ve ilk işleri meşaleyi yere atmak oldu galiba. Gençler \”cep telefonumuzdaki lamba bize yeter meşalenin artık modası geçti\” diye mi düşünüyorlar!   Göreceğiz.

1 thought on “Uganda’lı diplomatlarımız ve Boris Troloff II”

  1. Yazıdan sonra görüyorum ki Sözcü olayı manşet yapmış! Eh bilen bilmeyen tam gaz! Dışişleri de soruşturma açmış! Büyükelçi geri çağrıldı diye yazmışlar SN. Büyükelçi bile diyememişler. Renkli memur ara da bul ondan sonra! mt

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *