Devri sabık! Putin Yargılanacak mı?

Putin’in yargılanmasını konuşanlar var. Ukrayna nedeni ile.  Gerçek dışı bir hezeyan olarak  algılamak mümkün. O yargılanacak da Bush, Clinton, Obama yargılanmayacak? Olacak iş mi bu?

Ama bunun konuşulabilmesi bile  elektronik haberleşme çağında olabilen bir mucize. Giderek ‘liderlerin’ yargılanabilir hale gelmesi önümüzdeki on yıllarda artarak konuşulan bir mevzu haline gelecektir. 

\"IMG_E01616019DA5-1\"

Yassıada mağdurları tazmin ediliyorlar. Hoş  takdir edilen tazminat son yıllarda tazmin edilenlerle mukayese edildiğinde, nerede ise rencide edici miktarda. Ama mağdurları tazmin edilirken  o dönemin mağrurları  unutuluverdi. Nakliye şirketi kuran subaylar mı istersin, inanılmaz emeklilik hakları elde edenler mi?

12 Mart’ın yıldönümünü tekrar yaşadık.  Eylül ayı da yakında tekrar gelecek.  Emir komuta zinciri içinde darbe yaptıkları için mağrur komutanlar!  O dönemlerden fayda sağlayanlar  ve sonra Lockheed skandalı?  Dünyanın her tarafında şirketin  rüşvet verdiği ortaya çıkarken ve Türkiye’ye de verilen milyonlar ortada iken burada rüşveti alan ortaya çıkmadı.     Örtüldü, unutuldu gitti. Diyanet Başkanı Londra’da ev alacakmış. Bu son model makam arabası alamadım diye hayıflanan adam mıydı?  İsmini bile bilmiyorum. Kaynağı belli midir o ev alacak paranın?

İnsanoğlu inanılmaz saf ve öngörülebilir bir yaratık. Dünyanın içine edip sonra gezegenlere gitmek için planlar yapıyor. Ülkenin içine edip yurtdışından ev almak veya burada edindiği serveti dışarıya kaçırmak istemek gibi.

Diyanetin devletten tamamen ayrılması ve ihtiyaç var ise dini olan olmayan tekke lere devletten tamamen ayrı izin vermek sanki batıda olduğu gibi bir yöntem. Din ile devletin ayrılması diye bunu birkaç kez yazdım.

Devri sabık yaratmayacağız diye DP iktidara gelmişti. Şimdi artık devri sabık  yani geçmiş dönemi yargılayacağız diyen bir muhalefet var. Telefon konuşmaları ve paraları sıfırlama olayları, ayakkabı kutuları, saatler falan hala hafızalarda. Da zor bir zanaat dolar ile yapılan anlaşmalar uluslararası mahkemeleri \”Rüşvetin belgesi mi olur pezevenk\” diye bağıran işadamları  aklımda kalan kareler!  Benim zamanımda memuriyete girerken mal beyanı veriliyordu.  Gözümüzün önünde zengin olan politikacılar.  İktidar olma dürtüsü ve uzun sürünce ortaya çıkan güç bağımlılığı zor tedavi edilebilen bir hastalık. Hizmet adı altında başlayıp tüm vücuda yayılıyor sanki.

Serbest ve güvenilir seçim sandığı  olduktan sonra her şey süreç içinde hallolacaktır. Belki her ülke seçim olayında uluslararası bir seçim kurulundan hizmet alacaktır önümüzdeki on yıllarda bu da ‘Putin yargılansın’ diyenlerinki gibi hezeyan dolu bir temenni mi yoksa?

Bu iki dönem konusu AKP kuruluşunda vardı.   Putin de  araya başka başkan koyarak süresini  uzatmadı mı? Atom bombasını kontrol eden adam mı yargılanacak? Ama onun süresinde zengin olan Oligarkların mallarına el konuluyor batı bankalarında. O da uzay istasyonu (international Space Shuttle) düşebilir diye karşılık verdiriyor.

Çok heyecanlı bir süreç yaşıyoruz. Ve emin olun her şey daha iyi olacak.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *