Bir,  hatta İki Reform Şart!

Cumhuriyet kuruluşunda Mahmut Esat Bozkurt’un  bir cümlesi vardır.  Azınlıklar Türklere hizmet edecekler  türünden. Tartış, tartışma, ne yaparsan yap.   Çok anlayışla karşılanabilecek bir kelam. Churchill ayni zamanlarda  Hindistanlıların kaçıncı sınıf vatandaş olduklarından ve hayvani dinlerinden bahis ediyordu.  Siyahilerin zekalarının farklı olduklarına bazı bilim insanları inanırlardı. ABD ye gitmek isteyince 1. Sınıf İngiliz, Alman, İsveçli, 2. Sınıf   Yunan, Türk, İtalyan vizesi alıyordu insanlar! Bazı ülkelerde kadınların seçme hakkı yoktu. Bilmem fark ettiniz mi? ABD siyahi bir başkan tarafından 8 yıl yönetildi. Başkan yardımcısı şu an bir kadın, hem de siyahi.

\"PHOTO-2021-11-05-19-26-47\"

Artık zaman değişti, ülkeler değişti.  İki bin yirmi iki yılındayız.  2022!

 Senin Türkün Kürdün gidip Almanya’da, ABD de, Fransa’da öğretmen, memur, bakan olabilecek. Afgan göçmenin çocukları da bu ülkede tüm bu  görevleri  yapabilecekler.   Türkiye’ya göç eden Suriyeli’nin oğlu, kızı, subay, memur, öğretmen olabilecek  de  Rum, Musevi, Ermeni vatandaşlarımız olamayacaklar?   Bizim bu azınlık dediklerimiz kısmen 500 yıldır, kısmen kaç bin yıldır bu ülkede!   Kabul edilecek bir durum değil! Ayıp!  Derhal değişmeli ve seçimden önce yapılırsa 76  ila 298 oy da fazla geleceğinden emin olabilirsiniz değerli  politikacılar!

Hepi topu iki yüz binden az nüfustan bahsediyoruz ama seçmeli  aşağılama!   Duyduğumda inanmadım, bu eskiden olan bir şeydi sandım ama bu gün de geçerliymiş. Çok şaşırdım  ve utandım bu konuya değinmediğim için. Yirmi küsur yıl  yurtdışında iken bu çoktan değişmiştir diye düşünmüştüm.  Sizler ne dersiniz anlı şanlı köşe yazarlarımız?

Eliniz değmişken, ey maaşları son enflasyondan eminim etkilenen  yetkililerimiz. Hayat zor, biliyorum da,  bir gayret, bir de şu 65 yaş üstü insanlara yaklaşıma el atın lütfen.  Akli denge raporundan, kan bağışından söz ediyorum.

 Tabii her insandan  noter gerek görürse akli denge raporu isteyebilmeli de, insan ömrü son 50 yılda  uzadı. Çağ değişti. Haydi 70 yaşından sonra yılda   bir,  80 den sonra her noterlik işleminden en az 3 ay önce falan anlarım.  Ne dersiniz , 65 yaş üstü   sanırım raporsuz kanun çıkartan, kararname imzalayan  devletlilerim?   

 Kan bağışı 65 yaş ile sınırlanıyor. Bu da tıbben yanlış, bu sınırı kaldırın, Avustralya’daki gibi ‘sağlıklı insan kan verebilir’ deyin..  Sevgili kırtasiye sever vatandaşlarım.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *