Millet Aya, Taraf Yaya

Yurtdışında ABD deki silah çılgınlığı bir doğum yaptı 27 insan öldürüldü. Suriye sona geliyor. Bir denge oluşması ne kadar sürecek göreceğiz.  Milyar dolarlık askeri teçhizat alınırken neden Türkiye Patriot almamış biraz şaşırdım.  Askeriyedeki intihar vakaları de herhalde son haftaların en çarpıcı haberi idi.

Hürriyet gazetesinde bir şarapçı   Aya gidenler ve şarap tadına bakıcıları (Somelier) arasında bir mukayese yapmış.  Gülünç buldum.

Çocukken profesör , büyükelçi, bakan gibi düzeylere  gelen insanların bir birikimi temsil ettiklerini sanırdım. Üniversite ‘erde az çok zaman geçirince profesör titri olanların içinde  ancak bir azınlığın kayda değer bir içerik  sergilediklerini  gördüm.

Bakan Bekir Bozdağ Özal’ın ölüm konusunda bir demeç vermiş. Allah kolaylık versin.  Neden bu konuyu o denli gündemde tutmak istiyorlar anlayamıyorum.

Türkiye Yakındoğu ilşkileri hakkında Taraft Gazetesinde   emekli bir diplomat yazıyor:  yazının içinde petrol yok.   Halbuki petrol olmasa Türkiye bir hafta içinde sefil olur. Ertesi gün Ahmet Altan bu yazı hakkında yazıyor “Muhteşem” diyebiliyor bu emekli diplomatın yazısı hakkında.

Ahmet Altan ve Taraf  olayında birisi internette  Ergenekon olayı için kurulan gazete demiş ve görev tamamlandı mission complete  diye yazmış bu komplo sever halimiz ile paranoya sınırlarını zorluyoruz

Taraf gazetesindeki istifa depreminin içyüzünde   aşikar olanı parasızlıktı herhalde.

Ahmet Altan neredeyse başbakan ile bir kişilik çatışmasına girmişti son zamanlarda.Taraf hikayesini özetleyecek olursam,  (medeni) cesaret aklıma gelen kelime olur.  Zor zanaat kalemle para kazanmak. Anlamlı bir katkısı oldu Taraf gazetesinin ve Altan\’ın ülkenin düşünce yaşamına.

Bence Türkiye Taraf’ı taşıyabilmeliydi. Taşıyamadı. Biraz tek yanlı oluyordu Taraf.  Belki de doğurandan ayrılma vakti gelmişti.  Ama bu sabah baktım Taraf  internette hala dünkü haliyle duruyor.

Namık Çınar’ın Geç Kalmış  Yazılarını  arada  zevkle okudum. Hadi Uluengin’in yazılarını  da.  Hergün, hergün köşe yazısı yazmak veya herhangi bir yazarı okumak  (kim yazarsa yazsın)  doğrusu biraz kabak tadı veriyor. Toplumsal zeka her zaman bireyin zekasının üstünde.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *