Duydunuz mu? İzmir Belediye’si de bir asrın projesi geliştirmiş? Ben çok beğendim: “Belediye Üçkuyular vapur iskelesinden Karşıyaka’ya denizin dibinden pimaş boru döşeyecekmiş.“ İnternette ve yüz yüze bu fıkra ile bazılarının AKPfobisi ile dalga geçiliyor.
Doğrusu duyunca hoşuma gitti, yavaş yavaş bizde de mizah ile politika yapılıyor anlaşılan. Istanbul tüneli güzel bir fikir ve gerçekleştirenlere helal olsun. 29 ekime açılışının yapılması da zarif bir politika örneği. Takdir etmemek mümkün değil. 2010 yılında hükümet bu tüpgeçit kararını almış. Onlara da teşekkür gerekirdi.
Japon Başbakanı da her ülke lideri gibi ülkesinin çıkarları peşinde. İnanılmaz bir üçlü faciaya: yani tsunami, atom erimesi ve zelzeleye ragmen ülkesini güzel temsil ediyor.
Gelelim belediyeciliğe: Seçimler yakın, her köy kasaba ve de \”beyaztürklerin\” şehri İzmir kendi seçim hesaplarında.
Oturduğum sokakta iki ev var. Yolu 15 yıl önce yapmıştık. Yerel karakekik o yörede endemik. Belediye’ye – ozaman Urla Belediyesine, dilekçe verdim bu yola Kekik sokak, alttaki caddeye de Kekliktepe Caddesi ismi verilsin diye. Sağolsunlar, kabul ettiler ve hatta artık yol isimleri ve levhalama işi Büyükşehir Belediye’sine geçince bir “resmi” yol ismi levhasına da kavuştuk.
Daha önce Urla’da yaptırdığım ve astığım Kekik sokak ve Kekliktepe Caddesi levhaları vardı sadece. Numeratajda bana “Kekik sokak 7 numarada oturuyorsun” dediler.
Tabelalarla “Büyükşehirli olduk gare “falan diye köyde oturan oğluma hava atarken aniden kader bir şimşek gibi havamı alıverdi.
Şimdi biliyorsunuz ben size bir milyarikiyüzseksenaltı ve bir trilyon vs bir rakamlar söylesem son rakamlar aklınızda kalmaz sadece boyutu ilk okuyuşta kavramak için bir milyar ve bir trilyon mertebesini anımsarsınız.
Bu tabii farklı düzeyde farklı oluyor. Yazın çorap giymezken ben de herkes gibi rahatça yirmiye kadar sayabiliyorum. Şimdi sonbahar çorap giyince ona kadar parmak hesabı kolay da çorap içindeki ayak parmak hesabı karışıveriyor. Neyse ON rakamına kadar rahatız yani ondan sonrası yukardaki bir milyar ve bir trilyon rakamlarında sonradan gelen rakamlar gibi oluverebiliyor.
Büyükşehir çalışanları mevsim nedeniyle çorap giymişler herhalde. Geçen hafta sokaktaki iki eve Numaralar da takıldı. Bir sokakta sadece iki ev var . Numaranın maksadı evleri birbirinden ayırmak. Herhalde rakamlar karıştı, aşağıdaki evlerin numaralarına bakın.
Bir Alman olsaydı kafası karışırdı.
ama ben çok eğleniyorum doğrusu: pimaş boru mu demiştiniz? İtiraf edin ,iki eve de ayni numarayı asmak aklınıza gelmezdi.
ben bir karışıklık görmedim, “posta kutuları bol olan ev” diye ayırım yapmak mümkün:)) hem hırsız da girmez “bu evde çok kişi oturuyor” diye..:))
Pingback: Gayretkeş Valiler ve Tekadam « Mahmut Tolon