Komşu seçti

Yunanistan “demokrasinin beşiği”rolünü seviyor. Bu rol o denli hoşlarına gitti ki hep beşikte kalıp Almanya’nın onları beslemesini, Fransa’nın onlara ninni söylemesini istiyorlar.

Bakalım, hep beraber göreceğiz ne kadar istekli olacak batı ülkeleri bu rehaveti ödüllendirmeye devam konusunda.

Biz kendi dinimizde bir reform konusunda kararlı bir adım atsak, komşu dışarda biz AT içinde bir durumda bile olabiliriz beş yıl içinde. Ama hala popülist bir şekilde “ama onlar da Muhammedin karikatürünü yapmasalardı” inadında kalırsak korkarım biz de dışında kalacağız akılcı toplumun.

Ben Kuranı okuyalı çok oldu ama Eliaçık hoca vasıtası ile Ahmet Hakan’ın sütunundan öğreniyorum ki Nisa suresi 140. Ayeti ve Enam suresinin 68 ayetinde de kuran “alay edenlerle birlikte oturmayın” dermiş. Yani kalkın gidin öldürün falan değil. Kültürümün bir parçası hakkında bir detay öğrenmiş oldum..

Ama bizde hamaset, komşuda rehavet devam ettikçe iki ülkenin de geleceği kör topal olmaya devam edecek gibi.

Bakalım izleyeceğiz. Yunanistan “sol iktidar ile” olmayacak duaya amin dedirtme çabasında gibi. Almanya Fransa ne kadar daha  dadılık yapmaya devam etmek isteyecekler. Bizde ise korkarım önümüzdeki seçimlerde de akılcı bir alternatif yok gibi sanki. Akademisyen olmasına rağmen Davutoğlu hamaset treninden akıl trenine doğru bir geçişin işaretlerini verdi gibi bir algım yok doğrusu. Dinde AKP gereken reformlara soyunacak mı sorusuna da herhalde önümüzdeki seçimler karar verecek. MHP nin kaçıncı Bahçeli ile kaybedeceği seçim olacak sayısını unuttum. CHP de de bir umut yok. Ama oranlar bir reform istikametinde olur mu orasını doğrusu bilemiyorum.

1 thought on “Komşu seçti”

  1. CHP’nin Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’yi dinlemek lazım. Yandaş ve yardakçı medyanın ambargosu nedeni ile o cenahtaki söyleşileri ne yazık ki görmek, dinlemek mümkün değil. Google Hz’ye baş vurursanız 4, 5 tane söyleşisi var ortamda. Genç, akıllı, iyi yetişmiş, özetle, imam hatip ve kantin subayı tayfasının bize unutturmaya çalıştığı türden ve de cesur bir yapı. Desteklemek gerekir diye düşünürüm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *