Donald Trump ve Müslümanlar

 

 

Trump popülist tavrıyla, söylemleri ile epeyce yankı yaptı. Adam zaten halihazırda olanı söylüyor.  Yani kendi ülkesinde anlamlı bir bölümün hissettiklerini. Seçimlerde kazanamayacağı da, bence kesin.

 

Batı ülkelerinde büyük kitleler Müslümanlara karşı önyargılı. Kendi deneyimimle başıma gelenleri anlatayım. Herhalde Almanların çoğundan ve ABD de yaşayanların çoğundan daha fazla kültürlerini tanırım. Türk pasaportu ile sınırlarından geçerken arada bir siyahi veya beyazi memur tarafından iki kelime sokuşturuluyor. Sade bana değil. El alemin Müslüman diye ABD deki bazı bankalar hesaplarını kapatıyor . \”Önlem\” olarak. Bunlar Paris’teki canlı bombalardan Kaliforniya’daki cinayetlerden önceki saptamalar. Bir süre daha artarak devam edecekleri kesin. Burada İrak’ta yapılan zulüm mü olayın nedeni, yoksa yeşil kuşak projesi mi? Bilemem.

 

Irkçılık veya dine göre ayırım kötü bir şey. Türümüz bunu aşma sürecindeyken  hep “onlar” kötü ve suçlu  “bizler” iyiler ve masumlar mıyız ?

 

İslamiyet bir bütün, seçenek Kuran’da yazan her şeyi kabul et veya zındık ol mu?

 

Dinde bir reform acaba gerekli mi?

 

Bu konular konuşulmuyor ve hatta konuşanlar tehdit ediliyorlar mı? Kadın hakları hakkında kutsal kitap ne diyor? Eşcinseller hakkında ne diyor? Başka dinden olanlara karşı neler diyor? Müşrikleri öldürmek doğru mu? Kime karşı şefkat göstermek gerek?

 

Hep onlar “kötü” ve haksız, bizler “iyi” ve haklı mıyız? İslam gerçekten bir hoşgörü ve barış dini mi? Alevilik ayrı bir din mi? Sadece ayrı bir mezhep veya bir yorum mu?

 

Kim neyi veya nasıl isterse, bence bugünün toplumunda artık en azından herkesin vergisi ile işleyen Diyanetin görevlerinin yeniden tanımı bir ihtiyaç.   Bu konuda çözüm önerileri için bakınız.

1 thought on “Donald Trump ve Müslümanlar”

  1. Ilk paragraftaki aciklamalarin,gecen hafta birlikte oldugum Kuzey Amerika’ yi iyi taniyan bir siyasetci avukat’in soylediklerinin aynisi.cok dogru bir yaklasim..
    Yazinin devami da problemlerin yaratildigi seviyede cozulemiyecegini cok guzel anlatiyor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *