Bir Varmış ‘Çökme’! Ve Tik Tok!

Yaşam boyunca  ‘ vatan millet Sakarya’  diye düşünüp, davranıp, sonunda    ‘yeter!’ dedim.    

 Yaklaşık on küsur yıldır tasarladığım ‘Bir Varmış Kommünizm’  kitabına altlık olarak  korona günlerinde ‘Bir Varmış’  diye bir kitap yazdım.   Geçen hafta basılıp piyasaya sürüldü.   Herhalde, Elhamdüllülah! bi ‘sağcı olarak’,   bu ‘Kommunizm’i’,  iyi kötü sistemimden  çıkardıktan sonra,  sadece uçuk kaçık, eğlenceli yazılar yazma  niyetindeyim.

\"\"

Bu kitaba ilk  okuyucu tepkisini de  aldım. Okurum tipik bir ‘çökme   hikayesi’ dedi.

 Türkiye’yi belki gerçekten Sedat Peker öncesi ve sonrası diye ayırınca  yazarken ortada olmayan o ‘çökme’ deyimi Peker’den sonra lisanımıza yerleşti. 

Doğru benim yaşamımda devlet , belediye , meslekteşlarım  birkaç kez ‘çöktüler’ belki de

Bu ‘çökmeler’in ayıplanmaması, cezalandırılmaması  ülkenin gelişememe nedeni!

Bir varmış, Ege’ye yerleşme ve Göç hikayesi  bol hukuk guguk soslu. Devletten alınan araziye gene devlet  7 dava açıyor 29 yıl sonra. 6 sında beraat kararı veren hakim tayin ediliyor.  1960 dan bu yana hukuk savaşları!

Bir yandan bunlar, bir yandan da Tik Tok!    Ne güzel, yüzeysel! Lay lay lom. Kulağın içine giren bi solucan gibi!   

Kızımdan Tik Tok öğreniyorum. Abi, bu kadar da  ilkellik olamaz dediğim   bir klip tam silmişken zihnimde yakama yapıştı.  Arayp yekrar buldum. Kaçırdığım bir şey var mı diye baktım. Bir genç insan bunu tik tok klibi olarak çekip yüklemiş. Neden mi yapmış? Allah bilir! 5 kez dinledim ve en az 6 kişiyle paylaştım.  Siz hayatta benim yazımı 6 kişi ile paylaşmazsınız!  İşte böyle bir şey medya maydanozluğu.. Paylaşmayı bir kenara  bırakalım, metni buraya da alayım o TİK TOK tan!  Görün bakalım gençlerin dünyası kaç bucak!

Çocuk söylüyor:  ‘Ben bir boktum,  tralım tralım,  baştan koktum,  tralım tralım,  ben sana demedim mi bana güvenme! Hayvanoğlu hayvan!  Tekrar tekrar,tekrar.

Vay be!

 Ulan bu gençlikten bir şey öğreneceksek işimiz  gerçekten zor be abi. Onların da bizim gibi büyük çoğunluğu geri zekalı!

Bir Varmış Ege\’de bir bahçe, göç ve Hukuk Gukuk masalı Çökme ve TİK TOK 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *